Sommerfugle

Pærer

Sommerfugle

Pærer

Sommerfugle

Pærer

Sommerfugle

Pærer

Sommerfugle

Pærer

Pærer

Pære er et løvfældende træ med en slank krone. Stammen er ret og gennemløbende lige til toppen. Hovedgrenene er først opstigende, men senere mere vandrette. Barken er først mørkebrun og glat med nogle få korkporer. Senere bliver den grå med smalle revner, og til sidst er den opsprækkende i små firkanter. Unge, ikke frugtbærende planter og vildskud har ofte lange grentorne. Knopperne sidder spredt, og de er kugleformede, brune og næsten hårløse. Blomsterknopperne sidder på forvredne kortskud, og de er mere afrundede.

Bladene er langstilkede (i forhold til æble) og runde til elliptiske med fint savtakket rand og en ganske kort spids. Oversiden er skinnende mørkegrøn, mens undersiden er lyst grågrøn. Blomsterne sidder samlet i bundter. De er hvide med en svag duft. Frugterne er kuglerunde til pæreformede. Frøene modner godt og spirer.

Hvis spisepære er podet på "dværgstamme" (dvs. kvæde), er rodnettet øverligt og kun lidt forgrenet. Hvis træet er sat på "vildstamme" (dvs. vildpære), består rodnettet af en dybtgående pælerod med svære siderødder og højtliggende finrødder. I begge tilfælde kan der komme vildskud. Både vildpære og kvæde skaber jordtræthed.

Højde x bredde og årlig tilvækst: 20 x 10 m (40 x 20 cm/år).